Houten vlonder

Foto Houten vlonder

Uw tuin een natuurlijke en warme uitstraling geven kunt u doen door middel van houten vlonders: een mooi alternatief voor bestrating. Er zijn vele mogelijkheden en toepassingen voor houten vlonders die worden gebruikt. Leverbaar in alle denkbare afmetingen en keuze uit variërende materialen wordt uw vlonder helemaal op maat aangelegd. In combinatie met de juiste beplanting is een houten vlonder een mooie toevoeging aan uw tuin.

Lange levensduur met een goede constructie

Bij het plaatsen van een houten vlonder is de onderconstructie waarop de onderdelen van de vlonder worden gemonteerd een belangrijk aandachtspunt. Een goede en professionele constructie draagt bij aan een lange levensduur. Een houten vlonder kan ook geplaatst worden op een bestrating of betonnen ondergrond. Zo voorkomt u dat er eventueel onkruid onder de vlonder gaat groeien.

Hard- of zachthout

Het is belangrijk om goed na te denken over de houtsoort die u wilt gebruiken voor de vlonders. Komt uw vlonder direct in contact met water en/of zand, dan is het verstandig om een kwalitatief hoogwaardige hardhoutsoort te gebruiken om zo uw vlonder te beschermen tegen schimmels en mos. Daarnaast slijten de vlonderplanken minder snel en zijn deze zeer geschikt voor intensief gebruik. U kunt ook voor hardhout kiezen als u een stenen of betonnen ondergrond heeft.

Behandel uw hout met olie of beits

Heeft u een bestrating of betonnen ondergrond? Dan is een goedkoop alternatief voor hardhout dat op deze ondergrond jaren meegaat verduurzaamd zachthout. Beide soorten hout hebben af en toe een verschillende soort onderhoudsbeurt nodig. Hout vergrijst in de loop der jaren. De een ergert zich eraan, de ander vindt het een natuurlijk effect geven. Wilt u de kleur behouden, dan kunt u met speciale olie of tuinbeits uw vlonderplanken behandelen. Voor hardhout wordt olie geadviseerd en voor zacht hout zijn er verschillende kleuren tuinbeits beschikbaar, maar ook kleurloze beits is een optie.

Uw tuin verlengen

Ligt u tuin aan het water? Met een houten vlonder aan het water kunt u uw tuinoppervlak vergroten en creëert u een extra terras waar u heerlijk kunt zitten en genieten langs de waterkant. Ook een aanlegsteiger kunt u laten bouwen met een houten vlonder. Daarnaast vinden we houten vlonders ook steeds meer rondom vijvers en zwembaden.

Houten vlonders zijn niet alleen maar toepasbaar in een tuin. Ook op een balkon of dakterras geeft een houten vlonder een sfeervol en natuurlijk effect om als ondergrond te dienen.

Sitemap Logo Lionhead Interactive