Vijver beplanting

Foto Vijver beplanting

Zowel in als om uw vijver is ruimte voor beplanting. De beplanting in de vijver draagt bij aan het ontwerp en aan het biologisch evenwicht van de vijver. Beplanting houdt uw vijver helder en zorgt voor extra zuurstof voor de vissen. 

Een waterlelie is een prachtige vijverplant en zorgt zeker in de zomer voor een schaduwrijke plek voor de vissen. Hiernaast zijn er nog verschillende soorten vijverplanten, zuurstofplanten en oeverplanten voor dieper water. 

Vijverplanten

In het midden van de vijver groeien vijverplanten die in diep water kunnen groeien. Een bekend voorbeeld in de lelie, deze kan lettend op de diepte in het midden van uw vijver worden geplaatst.

Zuurstofplanten

Zuurstofplanten kunnen groeien op de bodem of drijven op het water. Ze zorgen voor extra zuurstof en zorgen ervoor dat uw vijver in optimale conditie blijft. Zuurstofplanten halen via hun bladeren zuurstof direct uit het vijverwater. Om zuurstofplanten in optimale conditie te houden is het belangrijk dat er voldoende voedingszout en koolzuur aanwezig is. Deze kunt u gemakkelijk zelf toevoegen.

Oeverplanten

In ondiep water of natte grond groeien oeverplanten of moerasplanten het beste. Dit zijn planten om de vijverrand mee aan te kleden. Er zijn vele soorten oeverplanten verkrijgbaar, in verschillende kleuren, geuren en formaten.

Wanneer vijver planten plaatsen?

Mei is de beste maand om de beplanting van uw vijver te planten. In de maanden daarvoor is het water nog te koud. Let op dat u vijverplanten koopt in een mand of bak zodat ze niet binnen korte tijd de gehele vijver overwoekeren. 

Sitemap Logo Lionhead Interactive