Houten tuinmeubelen

Foto Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen zorgen bij de juiste behandeling voor jarenlang tuinplezier. Welk houtsoort kiest u?

Houtsoorten

U kunt kiezen uit de volgende houtsoorten:

  • Teakhout
  • Eucalyptushout
  • Tropisch hardhout
  • Vuren (steigerhout)


Houten tuinmeubelen behandelen

Het is belangrijk houten tuinmeubelen jaarlijks te reinigen en behandelen. Houten tuinmeubelen leven, teakhout is bijvoorbeeld een houtsoort dat van zichzelf vergrijst. Vind u dit niet mooi? Behandel deze met een (gekleurde) olie om het vergrijzen tegen te gaan. 

Naast een juiste behandeling is ook de reiniging en de opslag van belang. Het is belangrijk dat houten tuinmeubelen altijd kunnen ademen, anders komen er schimmels in het hout. Zorg er voor dat het wordt opgeborgen in bijvoorbeeld een schuur en niet wordt opgesloten onder een plastic zeil.

Houten tuinmeubelen opbergen

Wanneer u uw houten tuinmeubelen opbergt zet deze dan niet van de koude regen in een verwarmde schuur. Zorg ervoor dat de overgang niet te groot is en dat het hout rustig kan wennen aan de nieuwe omgeving. Een groot verschil in temperatuur en luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het hout snel gaat werken en hierdoor grotere scheuren kan krijgen.

FSC keurmerk

De prijs van houten tuinmeubelen wordt bepaalt door een FSC keurmerk en daarnaast voornamelijk door de leeftijd van het hout. Oud hout werkt minder, dat betekend dat het minder zal krimpen en uitzetten in vergelijking met jonger hout. 

Steigerhouten meubelen maken

Wilt u uw eigen tuinmeubelen gaan maken, dan is steigerhout de afgelopen jaren een populaire houtsoort. Deze kunt u maken in iedere vorm en maat die u wilt. Let er wel op dat er ook nog kussens in moeten komen. U kunt ervoor kiezen kussens op maat te bestellen.Wilt u een voordeligere oplossing? Kies dat voor bijvoorbeeld een kindermatras als zitkussen. Houdt dan bij het maken van de meubelen rekening met de afmetingen.

Sitemap Logo Lionhead Interactive