Gevlochten tuinmeubelen

Foto Gevlochten tuinmeubelen

Gevlochten (rotan) tuinmeubelen zijn in deze tijd niet meer weg te denken uit de tuin.
Of u nu een grote of kleine tuin heeft, gevlochten tuinmeubelen kunnen altijd! Gevlochten tuinmeubelen zijn onderhoudsarm, licht van gewicht en vocht- en vorstbestendig.

Frame

De tuinmeubelen zijn voorzien van een stalen of aluminium frame, hieromheen zit een in de meeste gevallen kunststof wicker gevlochten. Dit vlechtwerk is geverfd of door en door gekleurd. De door en door gekleurde draad heeft als voordeel dat als het beschadigd daaronder nog steeds dezelfde kleur zit. 
Naast het kunststof vlechtwerk zijn er gevlochten meubelen met riet (rotan) verkrijgbaar, dit is een natuurlijk materiaal wat extra onderhoud vraagt.
Gevlochten meubelen zijn er in veel kleuren en maten. Van loungesets, diningsets en bistrosets tot hele barsets. 

Wicker

De kleur en dikte van het wicker kan verschillen. Plat vlechtwerk zult u het meest tegen komen. Daarnaast is er heel fijn rond vlechtwerk verkrijgbaar. De vraag naar het dikkere vlechtwerk wat opgeruwd is wordt steeds groter, omdat dit vlechtwerk qua uitstraling dicht in de buurt komt van ‘ ‘echt’ rotan.

Denk bij de aanschaf van een gevlochten loungeset na over de kussens. Heeft u plek deze op te bergen of moet u hier plek voor creëren? U kunt ervoor kiezen de kussens in een opbergtas in de schuur te leggen of hiervoor een opbergbox aan te schaffen.

Of u nu een grote of kleine tuin, een moderne of Japanse tuin heeft, er is altijd een passende tuinset te vinden!

Sitemap Logo Lionhead Interactive