Maart

Foto Maart

De maand maart is van start gegaan, het weer wordt langzamerhand zachter en de lente staat voor de deur. Lees hieronder onze tuintips voor deze maand over tuinonderhoud, de vijver, gazon, planten, bomen en struiken.

Er zijn al verschillende bloemen die zich laten zien. Verschillende kleuren en geuren beginnen langzamerhand boven de grond te komen.

Vijveronderhoud

Maak uw vijver schoon door afgestorven planten en bodemvuil te verwijderen. Zodra de vijver een temperatuur van 10 graden of meer heeft bereikt worden de vissen weer actief en kunt u de vissen een beetje gaan voeren.

Snoeien in maart

Er zijn weer een aantal planten en bomen die gesnoeid kunnen worden. De klimop en klimrozen kunnen weer teruggesnoeid worden. Snoei van de klimroos alleen de zijtakken, laat de hoofdtak intact.

Tuinonderhoud gazon

In maart begint uw grasveld weer onderhoud te vragen. Om uw gazon weer ruimte en lucht te geven om te kunnen groeien, kunt u met een hark de bovenste laag verwijderen en met een grasprikker hier en daar wat gaten prikken. Strooi hierna wat compost over het gazon, uw grasveld is blij met wat extra voeding.

Voorjaars beplanting

Maart is de beste maand om bomen, heesters en andere hagen met blote wortel te verplanten. Omdat ze nog niet volledig zijn uitgelopen is de kans op slagen veel groter.
De planten die u binnen in de schuur of woning heeft geplaatst om te overwinteren mogen nog even blijven staan. Zet af en toe en raam open zodat ze wel kunnen wennen aan de buitenlucht. Lees meer over beplanting.

Geen tijd of zin deze onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren? Bekijk hier welke hovenier uit de buurt u verder kan helpen.

Sitemap Logo Lionhead Interactive