Januari

Foto Januari

Wat moet er allemaal aan de tuin gebeuren in januari? Bekijk hier de tuintips!

Vijver onderhoud januari

Als u een vijver heeft is deze in de maand januari in rust. De vissen hebben weinig tot geen voedsel nodig. Zorg ervoor dat met behulp van de vijverpomp uw vijver in beweging blijft zodat het als het vriest niet dicht vriest.

Winterbloeiers

Zolang het niet vriest kun je winterbloeiers planten om een beetje kleur in de tuin aan te brengen zoals viooltjes of winterheide.

Gazon onderhoud januari

Mocht het deze maand gaan vriezen is het verstandig zo min mogelijk te lopen over het gras. Dit kan het gras breken en lichte plekken veroorzaken.

Snoekwerkzaamheden januari

Heeft u nog geen tijd gehad uw bomen te snoeien. In januari kunt u zolang het nog niet vriest fruitbomen, struiken en planten snoeien. Andere bomen en planten kunnen beter in andere maanden gesnoeid worden.

Overwinterende planten

De kuipplanten die binnen overwinteren worden blij van een beetje water en frisse lucht. Zet bij zacht weer een raampje open zodat ze even kunnen luchten.

Hovenier of tuinman

Als u grotere verander plannen heeft met uw tuin dan is het verstandig hier een afspraak voor te maken bij een hovenier. In het hoogseizoen zijn de agenda’s van de hovenier namelijk erg vol. Bekijk hier welke hovenier u verder kan helpen. 

 

Sitemap Logo Lionhead Interactive