Februari

Foto Februari

Tuinkalender

De tijd vliegt, het is alweer februari! Maar wat moet er in februari in uw tuin gebeuren? Zorgeloosbuitenleven heeft wat tips op een rijtje gezet.

De dagen worden langzamerhand weer wat langer en de natuur begint te ontwaken. De geplante bloembollen geven kleur aan de veelal nog kale tuin.

Tuintips beplanting 

Februari is een geschikte maand om te groot geworden kuipplanten, boompjes en struiken te verpotten. Geef ze een schone pot met daarin potgrond met klei, zo kan de beplanting weer even vooruit.

Gazon in de winter

Voor uw gazon geldt nog steeds: zo min mogelijk over lopen. Door de kou kan het gras gemakkelijk afbreken. Mocht u het gras willen voeden, kies dan voor een organische meststof, deze geeft langzaam de voedingstoffen af.

De kleine tuinbewoners

Om ervoor te zorgen dat vogels zich niet voeden met de verse knoppen aan uw beplanting is het verstandig wat extra voedsel op te hangen in de vorm van vetbolletjes en zaadjes.

Wintergroen

Mist u toch wat kleur in de tuin tijdens de winterperiode? Een hovenier kan u adviseren over de verschillende soorten wintergroenen planten en het plaatsen hiervan. Voorbeelden hiervan zijn: Lonicera, Buxus, Liguster en Taxus.

Vijver in februari

De vijver is nog rustig in de maand februari, de vissen hebben ook nog geen eten nodig, pas zodra het water de 10 graden heeft bereikt beginnen de vissen weer te eten.

Gezellig balkon

Niet iedereen heeft een grote tuin, ook als u een balkon heeft kunt u die al een beetje aan gaan kleden. Een beetje poetsen, de bezem eroverheen en wat leuke winterbloemetjes (narcissen, blauwdruifjes) in potten of manden geven het balkon alweer een ander gezicht.

Voor professioneel tuinadvies schakel één van onze adviseurs in.

 

Sitemap Logo Lionhead Interactive