December

Foto December

Bekijk de tuintips in de tuinkalender van de maand december. Lees tips over uw vijver, gazon, tuinonderhoud en snoeien.

Gazon onderhoud in december

Verwijder de laatste herfstbladeren van uw gazon, zodat het voldoende licht krijgt en kan ademen. Als het vriest loop dan zo min mogelijk over uw gazon, dit breekt het gras en kan lichte plekken veroorzaken. Heeft u een kunstgrasmat, dan is dit natuurlijk geen probleem.

Vijver onderhoud in december

In december is een hoge waterkwaliteit van groot belang. Een goed werkende Vijverpomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft. De vijver zal verder rustig zijn, planten groeien niet meer en de vissen schuilen op de bodem van de vijver.

Tuintips december

Help de vogels de winter door! Door middel van vetbollen, pindaslinger, pindakaas potten en appels zorgt u ervoor dat vogels voldoende voedsel hebben de winter door te komen.

Snoeien in december

Eind december in het beste moment uw druif en andere pitvruchtenbomen en -struiken te snoeien. Andere bomen en planten kunnen beter in andere maanden gesnoeid worden. Doe dit op een mooie dag, als het niet vriest.

Strooizout

Let bij het bestrooien van de paden dat er niet teveel zout in de beplanting terecht komt. Verwijder bij veel sneeuw eerst de sneeuw met een sneeuwschuiver voordat u het pad bestrooid.

Sitemap Logo Lionhead Interactive