April

Foto April

April doet wat hij wil. Maar wat kunt u het beste doen in de maand april om uw tuin zomerklaar te maken. Bekijk onze tuintips voor de maand april, denk hierbij aan het tuinonderhoud van uw vijver, gazon, bomen en andere beplanting.
De lente hangt in de lucht, heerlijke geuren en prachtige kleuren zijn zichtbaar in de Nederlandse tuinen.

Tuinhuis beitsen

In de maand april kan uw tuinhuis, schutting en tuinset wel een opknapbeurt gebruiken. Zet deze zelf in de beits of schakel hiervoor een hovenier in. Ook het verwijderen van groene aanslag is een klus die in april kan worden opgepakt.

Vijveronderhoud in april

Uw vijver komt langzamerhand weer tot leven. Het is dan ook tijd de vijver op te schonen. Verwijdert dode bladeren en planten en geef de vijverfilter een goede schoonmaakbeurt. Na het schoonmaken van de vijver kan hij worden aangevuld met verse zuurstofplanten en andere (sier)waterplanten.

Uw grasveld in april

Stel uw grasmaaier wat hoger in en maai uw grasveld. Het veld heeft enige tijd nodig te herstellen van de winter en zal hier en daar wat verkleurde plekken kunnen vertonen. Op kale of met mos bedekte plekken kun je het gras het beste uitsteken en op verse grond opnieuw inzaaien. Leg er wel een netje overheen om te voorkomen dat vogels er met alle graszaadjes vandoor gaan.

Bemesten en snoeien in het voorjaar

Het bemesten van bomen, struiken en andere planten kunt u het beste doen in april. De beplanting neemt na de winter graag nieuwe voedingsstoffen op.

Tuinadvies op maat

Voor een uitgebreid tuinadvies op maat kunt u een hovenier inschakelen. Die helpt u bij het bepalen van passend onderhoud van uw tuin.

Sitemap Logo Lionhead Interactive