Houten tuinhuis

Foto Houten tuinhuis

Een houten tuinhuis wordt niet alleen gebruikt voor het opbergen van tuingereedschap of andere tuinproducten, het is soms een volledig buitenhuis. Hierin kan worden gegeten, gespeeld, gewerkt en soms zelfs geslapen!
Het overgrote deel van de tuinhuizen worden gemaakt van hout. De grootste voordelen van een houten tuinhuis zijn de prijs, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en het is van nature mooi om te zien.
Het nadeel is dat het gevoelig kan zijn voor schimmels of insecten. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen zijn hiervoor beschermende producten verkrijgbaar.

Onderhoud van een houten tuinhuis

Een tuinhuis kan naar eigen smaak worden samengesteld. Kiest of voor één deur of twee openslaande deuren, enkel of dubbelglas, een tuinhuis met een plat of puntdak?

Let op! er is een verschil tussen een houten tuinhuis en een blokhut. Een blokhut wordt echter opgebouwd uit opgestapelde planken. Een tuinhuis bestaat uit voorgemonteerde wanden die in de tuin in elkaar gezet worden. Een voordeel van een tuinhuis is de werking van het hout. De losse planken van een blokhut werken meer.

Door het juiste onderhoud kan de levensduur van een tuinhuis verlengd worden. Gemiddeld gaat een tuinhuis zeven jaar mee, dit is afhankelijk van het houtsoort en de behandeling.

Sitemap Logo Lionhead Interactive