Natuurlijke tuinafscheiding

Foto Natuurlijke tuinafscheiding

Natuurlijke tuinafscheiding

Er zijn natuurlijk tuinafscheidingen verkrijgbaar, gemaakt van natuurlijke materialen. Zoals boomschorsmatten, rietmatten en bamboeschermen. Het laten groeien van een grote, groene haag is de meest natuurlijk oplossing.

Rietmatten en wilgenmatten tuinafscheiding

Rietmatten en wilgenmatten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en zeer geschikt om klimplanten tegen aan te laten groeien.

Toepassing rietmatten en wilgenmatten

Niet alleen als tuinafscheiding kunt u rietmatten en wilgenmatten gebruiken ook om een saaie betonnen muur of oude schutting mee te bedekken. Zo creëert u binnen een handomdraai een natuurlijke sfeer in uw tuin.

Bamboeschermen

Bamboe is een natuurlijk product, en zeer geschikt om te gebruiken als tuinafscheiding. Bamboe is verkrijgbaar in verschillende diktes. De grovere bamboe schermen, worden geplaatst als een houten schutting. De fijnere bamboe is bevestigd op matten net zoals de rietmatten tuinafscheiding. Bamboeschermen passen ook zeer goed bij een Japanse tuin.

Boomschorsmatten

De natuurlijke boomschors is dicht geweven op een ijzerdraad. Omdat ze vrij dicht zijn gevlochten zorgen ze voor veel privacy. Net als bij rietmatten groeien er gemakkelijk klimplanten tegenaan.

Heidematten

Heidematten worden van tropisch heide gemaakt, deze heide wordt een stuk hoger in vergelijking met Nederlandse heide. Deze worden samengebonden met ijzerdraad tot een mat. Klimop hecht goed aan heidematten, binnen korte tijd heeft u een prachtige natuurlijk tuinafscheiding.

Het is belangrijk de heidematten te bevestigen op een bouwstalen frame. De heidematten zullen na verloop van tijd vergaan, de klimplanten nemen dan hun functie over.

Groene haag

De meeste natuurlijk afscheiding is uiteraard een groene haag, maar voordat de haag volgroeid is bent u een paar jaar verder. U kunt ook kiezen voor een kant en klare haag, zo heeft u snel en gemakkelijk een groene haag.

Sitemap Logo Lionhead Interactive