Houten tuinafscheiding

Foto Houten tuinafscheiding

Een houten tuinafscheiding of schutting bestaat uit losse planken of schermen die aan elkaar worden gezet met bevestigingsmateriaal. Het gebruik van stevig bevestigingsmateriaal is van groot belang voor een lang levensduur.

Houtsoort schutting

De keuze voor de juiste houtsoort is belangrijk, een schutting moet jaren meegaan en alle weersomstandigheden kunnen weerstaan. De meeste gebruikte houtsoorten voor een houten tuinafscheiding zijn hardhout en geïmpregneerd hout. Het is belangrijk het hout goed te behandelen of verven zodat het in topconditie blijft.

Tuinafscheiding voor optimale privacy

Voor een optimale privacy kunt u kiezen voor een tuinafscheiding met een dichte structuur. Hierbij worden de planken om en om aan het frame bevestigd. Door de planken aan de voor- en achterkant over elkaar heen te laten vallen, zorgt dit voor een mooie dichte schutting. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.

Lamellen schutting

Wilt u uw tuin niet helemaal dichtzetten? Dan kunt u kiezen voor shutterschermen met beweegbare lamellen. Door zelf te lamellen in te stellen bepaalt u hoeveel licht of schaduw er in uw tuin komt.

Trellis

Trellis tuinafscheidingen zijn er zowel in volledig hout als een houten frame met een gaas erin verwerkt. Bij een trellis scherm worden de smalle planken kruislings bevestigd, dit zorgt voor open ruimte tussen de planken. Dit is het ideale hekwerk om planten tegenaan te laten groeien.

Sitemap Logo Lionhead Interactive