Terras

Foto Terras

Een terras in uw achtertuin mag eigenlijk niet ontbreken. Het is een ideaal verlengstuk van uw woonkamer om in de lente- en zomermaanden heerlijk te genieten van uw tuin. Eindeloze mogelijkheden in materialen, vormen, kleuren en overkappingen kunt u uw terras helemaal eigen maken. Het begint allemaal met de ondergrond.

Uw terras laten bestraten

Om uw terras de juiste sfeer te geven die past bij de rest van uw tuin en woning, begint u bij het kiezen van de ondergrond. Creëer een modern en strak terras door te kiezen voor grote tegels in alle vormen, kleuren en maten. Sierbestrating voor een terras is onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te houden met een bezem en heeft een lange levensduur.

Met tegels bepaald u zelf helemaal de vorm van het terras. Door te variëren met verschillende kleuren en de tegels in een bepaalde vorm te leggen, kunt u van uw terras een waar kunstwerk maken. Patronen en kleuren in uw terras geeft een mediterraanse sfeer aan uw tuin.

Creeër een natuurlijke sfeer met hout

Wilt u een zo natuurlijk mogelijke sfeer creëren met uw terras, kies dan voor echte houten vlonders. Houten vlonders geven een warme uitstraling aan uw tuin en zijn te verkrijgen in vele kleuren en materialen. Het vergt wel wat onderhoud in verband met het vergrijzen van hout in de loop der jaren, maar met de juiste behandeling met olie of beits gaan ook uw vlonders jarenlang mee.

Wilt u wel vlonders, maar niet de nadelen die houten vlonders met zich meebrengen? Composiet vlonders bestaat uit een mix van hardhout en kunststof die samengeperst worden tot hout-kunststofcomposiet. Deze vlonderplanken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en verkleuren niet of nauwelijks in de loop der jaren. Deze kom je vaak tegen rondom vijvers en zwembaden.

Lees meer over vlonders op de pagina houten vlonder en composietvlonder.

Uw terras laten overkappen

Zit u het liefst het hele jaar door buiten? Laat uw terras (gedeeltelijk) overkapping zodat u tijdens alle weersomstandigheden kunt genieten van uw tuin. Uw tuinmeubelen en bloempotten staan beschermd onder een perfect gebouwde terrasoverkapping. Een houten terrasoverkapping zorgt voor een natuurlijke uitstraling, maar heeft iets meer onderhoud nodig dan een aluminium terrasoverkapping. Beide constructies kunt u in alle kleurencombinaties schilderen of laten leveren zodat deze perfect bij uw woning en tuin passen.

Meer informatie over terrasoverkappingen leest u op de pagina terrasoverkappingen in onze tuinwinkel.

Sitemap Logo Lionhead Interactive