Pergola

Foto Pergola

De meest standaard pergola is gemaakt uit staanders, die aan elkaar gekoppeld worden door liggers. Op deze liggers worden haaks smalle richeltjes geplaatst, dit wordt ook wel de ruiter genoemd.

Wil u liever een moderne pergola die ook fungeert als overkapping. Dan kan ervoor worden gekozen de overkapping van schuine/verstelbare lamellen te maken, dit geeft een mooie speling met het licht.

De meeste bekende pergola is de rozenboog, deze heeft aan de zijkanten een gaas patroon waartegen de klimroos omhoog kan groeien. Binnen korte tijd heeft een een prachtige romantische rozenboog in de tuin staan.

Om te voorkomen dat de pergola binnen korte tijd wegrot of bij de eerste storm wegwaait is het belangrijk deze vakkundig te laten plaatsen.

Overkapping

Als u uw pergola als overkapping wilt gebruiken kunt u ervoor kiezen een schaduw- of harmonicadoek over uw pergola te spannen. Op een warme zomerdag creëert dit een schaduwrijke plek en op een regenachtige dag kunt u hier nog droog zitten.

Klimplant

Wanneer de pergola klaar is, kan de beplanting geplant worden. Kies voor een winterharde klimplant als de klimop of zoals eerder genoemd, een klimroos.

Pergola verlichting

Mocht u bij of eventueel onder uw pergola willen zitten, dan is verlichting geen overbodige luxe. Kies voor duurzame ledverlichting om ook in de zomeravonden van uw pergola te kunnen genieten.

Sitemap Logo Lionhead Interactive