Graszoden

Foto Graszoden

Wilt u ook een grasmat zo mooi als op de golfbaan? Het creëren van de perfecte grasmat vraagt heel wat voor- en nazorg. Om sneller en gemakkelijker een groen resultaat te hebben zijn graszoden een goede optie.

Telen graszoden

Graszoden worden geteeld door gespecialiseerde bedrijven. Sommige graszoden worden verstevigd met netten. Andere telers zijn van mening dat het gras van zichzelf stevig genoeg moet zijn en zij verwerken dan ook geen netten in hun gras. Dit is de meest natuurlijk manier van het produceren van graszoden.

Verzorging graszoden

Nadat uw grasveld gelegd is, is het belangrijk deze voldoende water te geven. In het begin wordt ook aangeraden het niet teveel te belopen. Hierdoor kan het gras goed hechten aan de ondergrond.

Voeding gazon

Om jarenlang van uw grasveld te kunnen genieten moet deze regelmatig voeding krijgen. Gazon voeding bevat stikstof. Stikstof zorgt ervoor dat het gras voldoende kan groeien en een mooie, diep groene kleur krijgt. Omdat het gras deze voeding verbruikt kunt u dit het beste dit iedere 6 weken te herhalen, dit is afhankelijk van het type voeding.

Grasmaaien

Voor een gezonde en mooie grasmat is maaien noodzakelijk. In het voorjaar kunt u uw grasmat het beste 2x per week maaien, in de zomer 1x en in de herfst ook 1x per week. Door regelmatig te maaien blijft het gras luchtig en sterk, zo wordt ook mosvorming voorkomen.

Geen tijd of zin het gras te maaien? Een robotmaaier wordt steeds populairder. Omdat deze niet sterk genoeg is voor hoog gras, moet u deze dagelijks laten maaien.

Sitemap Logo Lionhead Interactive