Bestrating

Foto Bestrating

Bij tuinbestrating kunt u kiezen voor een volledige bestrating of een gedeeltelijke bestrating voor bijvoorbeeld een terras of pad. Er zijn vele mogelijkheden van bestratingen. Allereerst is daar de grootte van de tegel. Maak in een kleine tuin gebruik van een grootformaat tegel. Hierdoor krijgt de tuin een ruimtelijk en rustig beeld. Hoe groter de tegel die u plaatst, hoe groter uw tuin lijkt. Door klinkers of kleine tegels voor terrassen of paden te gebruiken, ontstaan er meer naden/voegen waardoor er een onrustiger beeld wordt gevormd. Maak in een kleinere tuin ook gebruik van een lichtere kleur tegel om een ruimtelijke sfeer te creëren.  

Bij het aanleggen van de bestrating moet goed nagedacht worden over de functie van de bestrating. Er moet rekening worden gehouden bij het aanleggen van een tuinpad dat er een afvalcontainer of kinderwagen overheen moet kunnen. Meestal houden we een tuinpad van 100 cm breed aan.

Voegzand en opsluitbanden

Om te voorkomen dat de ondergrond na de bestrating gaat verzakken, wordt de bestrating in een bed van ophoogzand geplaatst. Zodra alle tegels op de juiste plek liggen, veegt de sierbestrater het geheel dicht met een special voegzand. Om te zorgen dat de bestrating stevig op zijn plek blijft liggen, maken we gebruik van opsluitbanden. Dit zijn kleinere stenen die in een rij langs de buitenste randen worden gelegd.

Grind

Liever een goedkoper alternatief dan tegels voor uw tuin? Kies dan voor grind of split. Bij het leggen van grind wordt er vaak gebruik gemaakt van grindplaten zodat de kleine steentjes op hun plek blijven.

Sitemap Logo Lionhead Interactive