Struiken

Foto Struiken

Wie aan de slag gaat met de beplanting in de tuin komt al snel de vele mogelijkheden tegen. U kunt kiezen voor bomen, struiken, bloemengras en planten in potten. Struiken of heesters worden over het algemeen nog wel eens over het hoofd gezien. Zonde, aangezien het een bijzondere aanwinst kan zijn voor uw tuin. Een struik of heester is een houtige plant die gelijk boven of al in de grond gaat vertakken. Er is dus geen stam waardoor struiken een stuk minder hoog worden dan bomen

Minder onderhoud dan een vaste plan

Struiken hebben veel meer voordelen dan vaste planten. Een vaste plant moet om de drie à vier jaar verjongd worden, in het voorjaar moeten afgestorven delen geknipt worden en in het tuinseizoen moeten de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Struiken kunnen na het planten gewoon op dezelfde plek blijven staan en daar uitgroeien tot zijn natuurlijke formaat. Hierdoor hoeft u niet tot nauwelijks te snoeien. Kijk voor de aanschaf dus goed naar de uiteindelijke omvang van de struik.

Bloemen en bessen

Struiken geven vaak het hele jaar door een interessant beeld. Ze kunnen bijzonder fraai bloeien en bezitten vaak een eigenschap dat ze prachtige bessen kunnen vormen. Bovendien verandert het blad van de struiken soms per seizoen in verschillende kleuren. Struiken bloeien over het algemeen ook eerder dan de vaste planten.

Sitemap Logo Lionhead Interactive