Beplanting

Foto Beplanting

Sfeer

Planten en bomen bepalen voor een groot deel de sfeer in uw tuin. Een tuin volledig aangepast aan uw eigen wensen laat zelfs een stukje persoonlijkheid zien. In de zomer geniet u natuurlijk volop van uw tuin, in de winter is vanuit huis uw tuin net zo belangrijk. 

De beplanting leeft, en brengt ieder seizoen weer nieuwe kleuren en geuren met zich mee. Kleur in uw tuin biedt meerwaarde aan het tuinontwerp. Zorgeloosbuitenleven helpt u bij het vinden van een geschikte hovenier zodat u alle seizoenen optimaal kunt genieten van uw tuin!

Passen bomen of heesters beter in uw tuin, welke kleuren hebben uw voorkeur, wilt u geregeld bloemen plukken of wilt u vruchten en groenten oogsten? Dit zijn vragen die u samen met de hovenier doorloopt. 

Soorten beplanting:

 

Klimplanten

Klimplanten worden veelal gebruikt om een schutting of kale muur mee te bedekken. De Hedera en Kamperfoelie zijn groenblijvende klimplanten. Zo heeft u het hele jaar plezier van een groen bedekte wand. Andere klimplanten als een klimhortensia en sterjasmijn kunnen in het zomer seizoen prachtige gekleurde wanden geven.

Coniferen

Een conifeer of coniferenhaag zorgt voor een mooie groene oase in uw tuin. Een conifeer kan het beste gesnoeid worden in mei en september, afhankelijk van het type conifeer. Maak dan ook op tijd een afspraak met uw hovenier, zodat deze hier rekening mee kan houden. Een hovenier zorgt ervoor dat de conifeer professioneel gesnoeid wordt en ook in de winter een prachtige plant is om naar te kijken.

Bloembollen

Tulpen, hyacinten en narcissen zijn bekende bloembollen, die iedere lente weer vrolijk de grond uit schieten. De meeste bloembollen worden geplant in het najaar, combineer verschillende soorten bloembollen voor een prachtig bloembed.

Rozen

Rozen in uw tuin zijn een echte aanwinst! Kiest u voor een romantische rode roos voor in de border of een klimmende roos? Omdat rozen hard groeien, hebben ze veel voeding nodig. Geef de roos in het voorjaar, de zomer en het najaar voldoende mest en kalk.

Bomen

Palmbomen, loofbomen, fruitbomen, leibomen, er zijn zoveel verschillende soorten bomen dat ze een volledige pagina zouden vullen. Welke boom het beste bij uw tuinwensen en in uw tuinontwerp past kunt u bepalen met een hovenier. Hij of zij zal de mogelijkheden bekijken en uw wensen inventariseren.

Waterplanten

Zowel in als om uw vijver is ruimte voor beplanting. De beplanting in de vijver draagt bij aan het ontwerp en aan het biologisch evenwicht van de vijver. Beplanting houdt uw vijver helder en zorgt voor extra zuurstof voor de vissen

Sitemap Logo Lionhead Interactive