Zoek hier uw vakman

Open

Om welke tuin gaat het?


Open

Oppervlakte van de tuin


Energiebesparende Rainwinner Ermelo

Hoveniersbedrijf Stip uit Ermelo heeft bij een school in Hoevelaken een Rainwinner geplaatst. Een Rainwinner is een systeem wat regewater opvangt. Het opgevangen regenwater kan worden gebruikt om de planten water te geven maar in dit project wordt het gebruikt als leidingwater. 

Foto's van dit project

Energiebesparing met regenwater

Deze school in Hoevelaken is actief bezig op het gebied van energiebesparing. Om de leerlingen te betrekken bij deze milieuvriendelijke ontwikkelingen ontstond het idee om regenwater te gaan gebruiken voor de toiletten. Zo wordt bespaard op leidingwater en kregen de leerlingen tegelijkertijd les in energiebesparing. Hoveniersbedrijf Stip heeft met de school besloten een opbergschuur te maken waarbij de Rainwinner is gebruikt als wandelement. Zo wordt regenwater opgevangen en is er tevens een opbergruimte gecreëerd.

Materialen opbergschuur Rainwinner

Doordat Hoveniersbedrijf Stip uit Ermelo heeft besloten de Rainwinner te gebruiken als wandelement is een opbergruimte ontstaan. Naast het Rainwinner systeem is gebruik gemaakt van hardhouten palen. Door ook bij de kleine details te denken aan duurzame materialen kan een langere levensduur worden gegarandeerd.

Uitvoering regenwateropslag

Om de Rainwinner op de juiste manier te installeren is het plaatsen van het product uitgevoerd samen met een installatiebedrijf en bouwbedrijf uit de regio Ermelo.

 

Wilt u ook uw regenwater hergebruiken?

 

Sitemap Logo Lionhead Interactive