Zoek hier uw vakman

Open

Om welke tuin gaat het?


Open

Oppervlakte van de tuin


Tuinaanleg Naarden

Iedere tuin kan af en toe een frisse opknapbeurt gebruiken. Stam Hovenier is de specialist als het gaat om allerlei hovenierswerkzaamheden voor kleine en/of grote tuinen. Voor een rijtjeswoning in Naarden hebben de tuinmannen van Stam Hovenier de wensen van de opdrachtgever gerealiseerd. De tuin is aangelegd naar een strak tuinontwerp getekend door onze tuinarchitect. De op het zuiden gelegen achtertuin is nu geheel in stijl overeenkomstig met de uitstraling van de moderne woning aangelegd.

Foto's van dit project

Tuin aangelegd in Naarden

De tuinaanleg was nodig omdat het terras in Naarden in de loop der jaren was verzakt, daardoor werd besloten niet alleen het terras, maar ook de rest van de tuin een opknapbeurt te geven. Het bestaande terras is iets opgehoogd en sluit nu beter aan op de terrasdeuren van de achtergevel. De oude sierbestrating is er uitgehaald en het terras is opnieuw betegeld met Smarton Wave Mount Kenia tegels van 60x60 cm. Aan één zijde van het terras is een afscheiding van betongaas geplaatst opgesierd met klimplanten. In een hoek van het terras bij de trap naar de tuin, is een ruime border gecreëerd, daarin is geurende lavendel en een mediterrane olijfboom geplant.

Tuinaanleg met verhoogd terras

De achtertuin op het zuiden is een niveau lager dan het terras aangelegd. De vijver in dit gedeelte zorgt voor een speels element en moest daarom ook behouden blijven. De vijver lag voorheen in het gedeelte aansluitend op het terras, maar is uitgenomen en opnieuw aangelegd in een hoek achter in de tuin. De vijver is voorzien van drie verschillende soorten waterplanten. Voor het tuinpad en de overige bestrating zijn dezelfde tegels als voor het terras gebruikt, ook is er een stukje aangelegd met bruin/zwarte Waaltjes. De graszoden zijn gelegd, de borders gecreëerd en er is een sproei-installatie aangelegd die bijdraagt aan een gemiddeld tuinonderhoud. Het oude hekwerk is vervangen door een beukenhaag met daarin leiprunussen, zodat er een haag met natuurlijke uitstraling is ontstaan. Voor de beplanting is gekozen voor geurende rozen, winterjasmijn, hertshooi, lavendel, passiflora, trompetbloem, olijfboom, leiprunussen en beukenhaag. Er een mix van planten gebruikt die voor het hele jaar geschikt is, deels wintergroen maar ook met verschillende periodes van bloei gedurende het jaar.

 

Uw tuinaanleg laten verzorgen door Stam Hovenier?

Vraag vrijblijvend een offerte aan, wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Sitemap Logo Lionhead Interactive